Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 ½ dl siktat ljust dinkel- eller vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 dl Norrmejerier Norrmejeriers Matyoghurt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äpplen
  • 1 dl blandade torkade bär t ex blåbär, tranbär eller körsbär
  • 2 msk russin, gärna gula

Gör så här

Vispa mjölet med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resterande ingredienser och låt smeten stå och svälla en stund.
Smält lite smör i en pannkakslagg och grädda pannkakorna gyllene på båda sidor.
Rosta solros- och pumpafrön i en torr stekpanna. Blanda yoghurten med vaniljsockret. Skär äpplena i små tärningar. Lägg en klick yoghurt på varje pannkaka.
Toppa med strössel av bär, äppeltärningar, rostade frön och russin. Rulla ihop till rullar och vira in i smörpapper.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.