Till Norrmejerier startsida
Små köttfärsbiffar serverade med gräddkokta skogschampinjoner

Små köttfärsbiffar serverade med gräddkokta skogschampinjoner

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk enbär
  • 1 dl ströbröd
  • 3 dl Norrmejerier Matlagnings-grädde
  • 1 ägg
  • 600 g nötfärs eller viltfärs
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 dl Norrmejerier Lätt Crème
  • Fraiche
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • Norrmejerier Smör till stekning

till servering: sockerärtor och potatis

Gör så här

Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör. Stöt enbären i en mortel. Blanda lök, enbär, ströbröd, 2 dl av grädden och ägg. Låt stå och svälla en liten stund. Blanda i köttfärsen och knåda smidigt. Forma till små biffar. Dela champinjonerna och stek dem i smör till de fått fin färg och vätskan kokat bort. Tillsätt crème fraiche, vitlök, resterande grädde och fond.
Stek biffarna i smör i en stekpanna så de får fin färg på båda sidor. Skär sockerärtor i bitar och koka ca 1 minut i saltat vatten.
Servera biffarna på en bädd av sockerärtor och skeda över champinjonstuvningen. Servera gärna med kokt potatis.