Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g köttfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 250 g gula kantareller
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 paket kyld smördeg
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 1 dl finskuren gräslök
  • ½ msk repad timjan
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 220°. Stek köttfärsen i smör och lägg åt sidan. Stek lök och kantareller i smör tills de fått fin färg och eventuell vätska kokat bort.
Häll över grädden och låt puttra en liten stund. Blanda i köttfärsen. Salta och peppra. Kavla ut smördegen något på mjölat bakbord och ta ut rundlar med ett mått eller en kopp. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Fördela kantarellblandningen i mitten av rundlarna, lämna en centimeter bred kant runtom.
Pensla smördegskanten med ägget. Grädda i ugn ca 8 minuter.Strö över gräslök och timjan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.