Till Norrmejerier startsida
Spenat- och ostfyllda smördegspiroger

Spenat- och ostfyllda smördegspiroger

Mängd: 12 stycken

3/5
(72 röster)

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Tina bladspenaten och blanda den med vitlök, crème fraiche och riven ost. Smaka av med muskot, salt och peppar. Kavla ut smördegen och skär upp vardera ark i 6 lika stora trekanter. Klicka ut krämen och vik in hörnen mot mitten. Pensla med ägg. Grädda i 15 min eller tills de har fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.