Till Norrmejerier startsida
Spenatpasta med ostsås och rostad paprika

Spenatpasta med ostsås och rostad paprika

Medan paprikan blir mjuk och söt i ugnen kokar pastan på spisen. Själv hinner du precis riva ost. Vips har du en härlig vegopasta i handen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • pasta för fyra personer
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost®
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g bladspenat, färsk eller fryst
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela paprikan i fyra bitar. Lägg dem med skinnsidan uppåt på en plåt i ugnen. Grilla dem tills skinnet är svart och blåsigt. Lägg sedan paprikan i en plastpåse, så det blir lätt att dra av skinnet. Vispa ihop crème fraiche, ost och vitlök medan pastan kokar. Lägg den färska bladspenaten i durkslaget och slå det heta pastavattnet över, eller tina den frysta och blanda direkt i pastan. Blanda pasta och spenat med såsen. Hetta eventuellt upp om det inte ska fram på bordet direkt. Dekorera med paprika. Krydda med extra nymald svartpeppar och gärna flingsalt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.