Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g blandad svamp t ex kantareller och Karl Johan
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl arborioris
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5-6 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • färsk timjan

Gör så här

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Hacka löken. Smält smöret i en stor kastrull och stek ris och lök tills det blir lite glansigt och löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt svampen och fräs en stund till. Tillsätt vinet och 1 dl buljong. Låt koka in. Rör risotton med en träslev, och tillsätt sedan buljong lite i taget tills riset är genomkokt men fortfarande har spänst kvar.
Tillsätt crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med timjankvistar.