Till Norrmejerier startsida
Tandoori-marinerade kycklingspett

Tandoori-marinerade kycklingspett

Här behövs tandoorikrydda. Det finns att köpa både som pulver och som pasta på burk. Märket Sherwood tillverkar en god sort. Både pulver och pasta blandas med yoghurt.

Mängd: 6 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 4 dl Matlagningsyoghurt
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • grillspett

Gör så här

Strimla kycklingen i smala remsor. Blanda 2 msk tandoorikrydda och 3 dl yoghurt. Blanda ihop med kycklingen och lägg i en plastpåse i kylen. Låt ligga och marinera i 1 timme. Trä upp kycklingen på grillspett. Pensla med smält smör och stek i panna eller grilla i ugn på galler. Servera med 1 dl yoghurt blandat med 1 msk av tandoorikryddan. Servera spetten varma eller ljumma på salladsbädd.