Till Norrmejerier startsida
Tandoori-marinerade kycklingspett

Tandoori-marinerade kycklingspett

Här behövs tandoorikrydda. Det finns att köpa både som pulver och som pasta på burk. Märket Sherwood tillverkar en god sort. Både pulver och pasta blandas med yoghurt.

Mängd: 6 portioner

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 4 dl Matlagningsyoghurt
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • grillspett

Gör så här

Strimla kycklingen i smala remsor. Blanda 2 msk tandoorikrydda och 3 dl yoghurt. Blanda ihop med kycklingen och lägg i en plastpåse i kylen. Låt ligga och marinera i 1 timme. Trä upp kycklingen på grillspett. Pensla med smält smör och stek i panna eller grilla i ugn på galler. Servera med 1 dl yoghurt blandat med 1 msk av tandoorikryddan. Servera spetten varma eller ljumma på salladsbädd.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.