Till Norrmejerier startsida
Tryffel med rom och vaniljsocker

Tryffel med rom och vaniljsocker

Mängd: Ca 25 st

3,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk rom (kan uteslutas, ersätt t ex med 2 msk koncentrerad apelsinjuice)
  • finrivet skal av ½ tvättad apelsin
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och blanda med grädden. Rör till en jämn smet. Smaka av med lite florsocker, smaksätt med rom och finrivet apelsinskal. Rör ned det rumsvarma smöret. Låt svalna tills smeten stelnat. Blanda florsocker och vaniljsocker i en djup tallrik. Forma tryfflarna till kulor och rulla i sockret.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.