Till Norrmejerier startsida
Tryffelrulle

Tryffelrulle

En hel rulltårta fylls med chokladtryffel. Kan det bli godare? Använd ett vanligt chokladsockerkaksrecept eller en färdig mix.

5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g mörk choklad

smaksättning: rivet apelsinskal eller ett par droppar likör, gärna apelsinlikör

Gör så här

Koka upp grädden och bryt ned chokladen. Rör tills chokladen är smält
och du fått en slät fin tryffelmassa. Smaksätt med apelsinskal.
Grädda chokladkakan i en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Stjälp upp kakan
på smörpapper som pudrats med kakao.
Bred på tryffelmassan och rulla ihop precis som en rulltårta. Slå in rulltårtan i
smörpapper och lägg kallt tills den stelnat, gärna till nästa dag.
Pudra gärna på lite extra kakao vid servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.