Till Norrmejerier startsida
Ugnsrostade rödbetor med parmachips

Ugnsrostade rödbetor med parmachips

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 8 skivor parmaskinka
  • 8 rödbetor
  • 2 msk olja, t ex rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g ädelost
  • 1 näve salladsskott

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Lägg skivor av parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Rosta skinkan i ugn 5-10 min, tills den är krispig.
Skala rödbetorna och skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja, salt och peppar. Rosta rödbetorna i ca 35 min eller tills de är mjuka.
Blanda crème fraiche med smulad ädelost.
Lägg upp sallad på tallrikar, toppa med rostade rödbetor, parmachips och en klick crème fraiche.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.