Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med lingon- och apelsinkompott

Vaniljparfait med lingon- och apelsinkompott

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl lingonsaft
  • 2 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 apelsiner
  • 1 dl frysta lingon

Gör så här

Vispa äggulor, ägget och socker över vattenbad till en ljummen och pösig kräm. Vispa vaniljvisp och grädde hårt. Blanda äggvisp med vanilj/gräddvispet. Klä en liten avlång form med plastfolie. Fyll med parfaitblandningen och låt frysa i minst 4 timmar. Koka upp socker, lingonsaft och stjärnanis i ca 10 minuter. Skala apelsinen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ta lagen från värmen och blanda i lingon och apelsin. Servera parfaiten i skivor med lingon- och apelsinkompotten.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.