Till Norrmejerier startsida
Bakad vaniljkräm med honung och kanel

Bakad vaniljkräm med honung och kanel

Mängd: 4 portioner

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 4 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 rågad msk honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Hetta upp mjölk och grädde utan att låta det koka. Vispa ihop ägg och honung. Häll den varma gräddmjölken över äggen under vispning. Rör ned vaniljsockret. Häll krämen i en liten, låg, väl smörd gratängform. Pudra ett lager kanel över. Ställ formen i ett större ugnsfast fat, som fyllts med vatten. Baka krämen i vattenbadet i ugn, cirka 45 minuter eller tills den precis stelnat. Servera den milda och fina vaniljkrämen med färsk frukt som på bilden eller frysta tinade bär, gärna varma.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.