Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1½ dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl hallon
  • ½ msk strösocker
  • Norrmejerier Smör och ca 1 dl kokosflingor till formen

glasyr: 1½ dl florsocker och

  • 2 tsk äggvita

till dekoration: hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och strö kokos i en sockerkaksform. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Smält smör och blanda med mjölk.
Vispa socker och ägg pösigt. Häll i mjölkblandningen och vänd ner
mjölblandningen och rör med luftiga tag till en jämn smet. Mosa hallonen med lite socker. Blanda hälften av smeten med hallonen. Häll i den ljusa smeten i botten av formen och häll hallonsmeten ovanpå. Dra en gaffel i smeten så att färgerna blandas lite. Grädda i mitten av ugnen i 40 minuter. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Blanda glasyren och ringla på kakan. Dekorera med hallon.

Tips:

.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.