Till Norrmejerier startsida
Saftig vanilj- och chokladkaka

Saftig vanilj- och chokladkaka

Mängd: ca 20 små rutor

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk kakao

Gör så här

Smörj och bröa en avlång form. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker till en ljus och fluffig kräm med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder och rör kraftigt. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned i smeten växelvis med 1 dl grädde. Tag bort 1/3 av smeten och blanda med kakao. Varva smeten i formen. Börja och avsluta med vit smet. Grädda i 55-60 minuter i nedre delen av ugnen. Skär kakan i rutor när den svalnat. Vispa resten av grädden och toppa med. Pudra gärna över lite florsocker och toppa med ett bär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.