Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • ca 9 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 1/2 dl kokos
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 3/4 dl socker
  • finrivet skal av en citron

Pensling och garnering:

  • 1 ägg
  • florsocker

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Häll i grädden och värm till fingervarmt, 37º. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt äggulor, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 45 min. Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lätt. Dela degen i två bitar. Kavla ut till avlånga degplattor ca 5 mm tjocka. Skär ut 14 fyrkantiga bitar, ca 10x10 cm på respektive degplatta.
Lägg en klick fyllning i mitten på varje ruta. Vik ihop de fyra hörnen över fyllningen och lägg i pappersformar. Jäs bullarna övertäckta 30-40 min. Sätt ugnen på 225º.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sikta lite florsocker över knytena.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.