Till Norrmejerier startsida
Knapriga jordgubbsformar

Knapriga jordgubbsformar

Använd gärna små ugnsfasta formar där pajskalet gräddas och sedan blir till fina serveringsformar.

Mängd: 6 små formar eller 1 stor

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl müsli
  • 2 msk crème fraiche
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 tsk vaniljsocker

fyllning:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet skal av lime eller citron
  • 1 liter jordgubbar eller andra bär
  • 3 msk farinsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienserna till pajdegen och klicka ut i små portionsformar. Grädda i 10minuter. Blanda crème fraiche och skal. Häll det över bären och strö farinsocker över alltsammans.
Fyll pajskalen med röran och servera. Dekorera gärna med en kvist citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.