Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Mandelbotten:

  • 4 ägg
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl socker
  • 150 g sötmandel
  • 200 g riven kokt kall potatis

Glasyr:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • mandelspån

Gör så här

Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna. Skålla och mal mandeln. Rör i den tillsammans med potatis och äggvitan. Häll i en smörd form. Grädda i 175° ca 45 min.
Glasyr: Koka grädde socker och sirap i 20 min.Tillsätt smör och vaniljsocker. Häll smeten över tårtan och garnera med mandelspån. Servera med lätt vispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.