Till Norrmejerier startsida
Paj med sparris

Paj med sparris

Mängd: 4 portionsformar eller 1 stor form

3,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 knippe färsk sparris
  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g riven Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Kör kuber av smör och mjöl snabbt till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och kör ytterligare ett par sekunder till en smidig deg. Tryck ut degen i portionsformar eller i en pajform. Låt stå svalt och vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Vispa ihop ägg och vispgrädde, blanda med riven ost. Salta och peppra.
Skär av sparrisknopparna och skär stjälkarna i mindre bitar. Fyll pajskalen med sparris, spara knopparna och lägg dem överst. Häll över äggstanningen och grädda i ugn ca 25 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg.