Till Norrmejerier startsida
Plättar med stekta kaneläpplen

Plättar med stekta kaneläpplen

Plättar älskas av de flesta. Här med karamelliga äpplen till.

Mängd: ca 25 plättar

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält Norrmejerier Smör
  • 4 äpplen
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 msk råströsocker
  • ½ tsk kanel
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en klimpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smält smör. Låt stå och svälla en stund. Grädda plättarna i en plättlagg med lite smör i. Håll plättarna varma under folie i ugnen.
Skär äpplena i tärningar och stek dem gyllene i lite smör i en stekpanna. Häll över socker och kanel och låt det smälta. Vispa grädden lätt.
Varva plättarna med varma äppeltärningar och servera med lättvispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.