Till Norrmejerier startsida
Potatis- och getostpaj

Potatis- och getostpaj

Perfekt på en buffé, mättande och mumsig.

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(49 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl dinkelmjöl
  • eller 2 dl vete- + 1 dl grahamsmjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 500 g kokt potatis
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g getost, smulad
  • 150 g riven Västerbottensost®

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kör samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Riv potatisen på grova sidan av ett rivjärn. Vispa äggen och blanda med crème fraiche och grädde. Vänd ihop alla ingredienser till fyllningen och fördela i pajskalet. Sänk ugnsvärmen till 175º och grädda pajen i ca 50 minuter. Servera pajen varm eller ljummen och gärna med rökt skinka eller lax.

Tips:

Dinkelmjöl är ett urvetemjöl som är grövre än vanligt vetemjöl och gör pajskalet krispigare och nyttigare.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.