Till Norrmejerier startsida
Potatis- och getostpaj

Potatis- och getostpaj

Perfekt på en buffé, mättande och mumsig.

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(47 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl dinkelmjöl
  • eller 2 dl vete- + 1 dl grahamsmjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 500 g kokt potatis
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g getost, smulad
  • 150 g riven Västerbottensost®

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Kör samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform. Ställ formen kallt i 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Riv potatisen på grova sidan av ett rivjärn. Vispa äggen och blanda med crème fraiche och grädde. Vänd ihop alla ingredienser till fyllningen och fördela i pajskalet. Sänk ugnsvärmen till 175º och grädda pajen i ca 50 minuter. Servera pajen varm eller ljummen och gärna med rökt skinka eller lax.

Tips:

Dinkelmjöl är ett urvetemjöl som är grövre än vanligt vetemjöl och gör pajskalet krispigare och nyttigare.