Till Norrmejerier startsida
Rabarber- och ingefärsfylld Triffle

Rabarber- och ingefärsfylld Triffle

Mängd: 4 portionert

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 stjälkar rabarber
  • 2 ½ dl strösocker
  • 6 cm ingefära
  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 8 goda kex t ex citronkex

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skär rabarbern i ca 4 cm långa bitar. Skala ingefäran och skär den i tunna stickor. Blanda rabarber, ingefära och strösocker i en ugnsfast smörd form. Baka rabarbern i ca 15 minuter tills den är mjuk. Smula sönder kexen med händerna i en bunke eller snabbt i matberedaren. Vispa vaniljvispen fluffig. Varva kexsmulor, rabarber och vaniljvisp, servera i portionsglas.


Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.