Till Norrmejerier startsida
Tusenbladstårta

Tusenbladstårta

Med ett paket filodeg i frysen och vispgrädde i kylen, så överraskar du sommarens alla spontana kaffegäster. Men be gästerna att ta med en kartong jordgubbar på vägen!

Mängd: 6-8 personer

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 paket filodeg
  • 100 g flagad mandel
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker

till garnering:

  • florsocker och
  • citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Skär med hjälp av en uppochned-vänd tallrik ut fyra rundlar ur filodegen. Pensla arken, ett i taget, med smör och strö på flagad mandel. Grädda två ark i taget på bakpappersklädd plåt i ca 10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna. Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Varva de spröda filoarken med grädde. Pudra tårtan med florsockrer och dekorera med citronmeliss. Servera med färska bär.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.