Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 liten rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 päron
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 pkt lasagneplattor
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 5 dl Norrmejerier Pastagrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hyvla zucchini och aubergine på längden med en osthyvel. Skär rotselleri, morot och päron i tunna skivor på längden. Stöt rosmarin i en mortel. Varva grönsaker, rosmarin, vitlök, pastagrädde och lasagneplattor i en smörd ugnsfast form. Lägg lasagneplattor överst och toppa med pastagrädde. Strö över ost och grädda i ca 40 min eller tills lasagnen känns klar med en provsticka. Servera gärna lasagnen med en sallad med paprika och rostade pinjenötter.

Tips! Lasagnen går utmärkt att förbereda och värma i ugn eller microugn.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.