Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 liten rotselleri
  • 4 morötter
  • 1 päron
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 pkt lasagneplattor
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 5 dl Norrmejerier Pastagrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Hyvla zucchini och aubergine på längden med en osthyvel. Skär rotselleri, morot och päron i tunna skivor på längden. Stöt rosmarin i en mortel. Varva grönsaker, rosmarin, vitlök, pastagrädde och lasagneplattor i en smörd ugnsfast form. Lägg lasagneplattor överst och toppa med pastagrädde. Strö över ost och grädda i ca 40 min eller tills lasagnen känns klar med en provsticka. Servera gärna lasagnen med en sallad med paprika och rostade pinjenötter.

Tips! Lasagnen går utmärkt att förbereda och värma i ugn eller microugn.