Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal av en apelsin

Chokladkräm:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • Garnering;
  • 1 dl hackade nötter

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och apelsinskal. Rör ner i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda 10-15 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lossa papperet från kakan. Låt kakan kallna.
Smält smöret till chokladkrämen. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar ca 5 min. Bred den över kakan. Strö över hackade nötter. servera med vispad grädde.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.