Till Norrmejerier startsida
Dinkelcrepes med champinjonfyllning

Dinkelcrepes med champinjonfyllning

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 100 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 2 msk strimlad persilja

Gör så här

Blanda ägg, mjölk, dinkelmjöl och salt till en klimpfri smet. Smält smöret och rör ner det i smeten. Grädda pannkakor på båda sid-orna i en pannkakslagg.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Finhacka löken. Stek champinjoner och lök i smör tills vätskan kokat bort och de har fått lite färg. Blanda i crème fraiche. Smaka av med salt och nymalen peppar. Sätt ugnen på 225°.
Fyll varje pannkaka med svampfyllning och rulla ihop till en crepe. Lägg i en smord ugnsfast form.
Strö över riven ost. Gratinera ca 5 minuter eller tills de fått fin färg. Strö över persilja.