Mängd: 1 tårta 12 bitar
tårtbotten:
dekoration och fyllning:
vaniljkräm:
Sätt ugnen på 175. Smöra och bröa en kakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten med stora luftiga tag. Tillsätt vattnet och rör om. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna en liten stund och stjälp upp på galler.
Mosa hälften av de färska bären och blanda med sylten. Dela kakan i 3 bottnar.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur de svarta fröna.Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar den får inte koka. Låt svalna . Ta upp vaniljstången .Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen.
Bred ut vaniljkräm på bottnarna och fyll med bärmoset. Lägg på locket. Vispa grädden
och täck tårtan, använd gärna en slickepott så går det lättare. Dekorera med färska bär.
TIPS! Dekorera gärna tårtan med ätliga blommor, t ex violer eller rosenblad, odlade utan bekämpningsmedel.