Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl fast lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen i smeten.
Häll den i en smörd och bröad, avlång bakform,
1 ½ l.
Grädda i nedre delen av ugnen vid 175ºC, 50 - 60 min. Stjälp upp kakan på galler. Låt den kallna övertäckt.
Servera med fördel den skivade pepparkakan med vispad grädde och lingonsylt

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.