Till Norrmejerier startsida
Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 250 g digestivekex

fyllning:

  • 5 gelatinblad
  • 400 g färska eller frysta hallon
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration:

  • Pensla lite smält gelé över eller garnera med några färska eller frysta hallon

Gör så här

Smält smöret och mixa med digestivekex.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme. Mixa hallonen. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.