Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g mandel med eller utan skal
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor

fyllning:

  • 2 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl tinade frysta blåbär

till dekoration:

  • 1 dl färska blåbär och citronmeliss

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rita upp 3 st cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.
Mal mandeln i en mandelkvarn eller mycket fint i mixern. Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll i sockret lite i taget och vispa ytterligare en stund till ett blankt, styvt skum. Vänd ner mandeln.
Bred ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda bottnarna i ca 20 minuter. Dra bort pappret och låt bottnarna svalna.
Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda ihop äggvisp, grädde och blåbär.
Fyll mandelbottnarna med blåbärsmoussen. Dekorera med färska blåbär och citronmeliss.

Tips:

Tips! Istället för att mala mandel går det bra att använda färdigt mandelmjöl som finns i de flesta välsorterade livs-medelsbutiker.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.