Möra kakor med härlig chokladtryffel med smak av pepparkaka. Vill du bara ha chokladsmak så uteslut pepparkakskryddan. Börja gärna med tryffeln eftersom den bör svalna i kyl ett par timmar.
Mängd: Ca 25 kakor
tryffelsmet:
Riv mandelmassan och blanda med det rumsvarma smöret. Rör i äggulorna och tillsätt mjölet lite i taget, degen ska hålla ihop men inte bli för kladdig. Låt degen ligga och vila svalt 1 timme. Dela degen i 2 bitar och kavla ut tunt på mjölat bakbord. Stansa ut med pepparkaksformar,
t ex hjärtan. Stansa hälften först med en pepparkaksform och sedan en lite mindre form för att få ett fint hål i mitten av hjärtat. Stansa resterande kakor med den större formen, se bilden. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda kakorna ca 8 minuter eller tills de fått fin färg. Smält chokladen till tryffeln i vattenbad. Rör i grädde, smör och pepparkakskrydda till en jämn smet. Låt svalna i kyl ca 2 timmar. Lägg en klick tryffelsmet på varje helt hjärta och lägg på ett genombrutet hjärta. Sikta över lite florsocker.