Till Norrmejerier startsida
Marängtårta med grädde och jordgubbar

Marängtårta med grädde och jordgubbar

Här samsas alla goda smaker på en gång. Den söta, sega marängen och lemon curd-grädden balanserar jordgubbarnas sötma perfekt och förhöjer bärens egen smak. Tårtan är godast nygjord.

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(66 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2–3 msk lemon curd (färdigköpt)
  • 3 marängbottnar (färdigköpta)
  • 1 liter färska eller frysta jordgubbar

dekoration: citronmeliss eller färsk mynta

Gör så här

Vispa grädden lätt, rör lemon curden smidig och vänd ihop detta. Fördela grädde och bär mellan marängbottnarna. Toppa med de sista klickarna grädde och de finaste jordgubbarna. Dekorera med blad av citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.