Till Norrmejerier startsida
Örtstekt rostbiff med grönsakssås

Örtstekt rostbiff med grönsakssås

Mängd: 8-10 portioner

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad dill eller gräslök
  • 6 msk blandade färska örtkryddor (timjan, dragon, oregano) eller 6 tsk torkade
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 1/2 tsk salt

Sås:

  • 150 g späda morötter
  • 2 färska lökar
  • 125 g broccoli
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1/2 knippa gräslök
  • 2-3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 125º. Hacka eller mixa samman kryddörterna. Gnid in köttet med örter, peppar och salt. Stek i ugn till önskad innertemperatur. Vid 55º är köttet rött inuti och vid 60º rosa. Beräkna stektiden 1-1 1/2 tim.
Skär morötterna i mindre bitar, löken i klyftor och dela broccolin i buketter. Börja med att koka morötterna i grönsaksbuljongen, ca 5 min. Lägg i lök och broccoli och koka ytterligare ca 5 min. Hacka gräslöken i matberedaren. Tillsätt grönsakerna och kör till mos. Späd med grönsaksbuljongen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp rostbiffen och servera den kall med sås, sallad och färsk potatis eller potatissallad.

Tips:

Var noga med att följa koktiden på grönsakerna, så de fina färgerna behålls.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.