Till Norrmejerier startsida
Vallmokaka med blodapelsin och fruktsallad

Vallmokaka med blodapelsin och fruktsallad

Mängd: 1 kaka

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 msk blått vallmofrö
  • 250 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • finrivet skal och saft av
  • 1 blodapelsin
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Norrmejerier Smör och extra vallmofrön till formen
  • 2 blodapelsiner
  • 1 granatäpple
  • 6 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smöra och strö en kakform med vallmofrön. Koka upp mjölk och vallmofrön. Låt svalna. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ned äggen ett i taget. Blanda i blodapelsinsaften och det rivna skalet. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll i vallmomjölken och blanda. Fyll formen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna en aning och stjälp upp den ur formen. Skala och skär ut hinnfria klyftor av blodapelsinerna. Dela granatäpplet och bryt i bitar. Pilla ut kärnorna. Blanda blodapelsin och granatäpple till en fruktsallad. Rör florsocker och lite vatten precis så att det löser sig och blir en jämn glasyr. Lägg upp kakan på ett fat och ringla över glasyren. Servera med fruktsalladen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.