Till Norrmejerier startsida
Bästa kladdkakan

Bästa kladdkakan

En härligt krämig kladdkaka som kan serveras som den är med en rejäl klick grädde och färska bär. Den kan också vara till grund för andra desserter.

Mängd: 10 portioner

4,5/5
(64 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver alt 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Till formen
  • Norrmejerier Smör och kakao
  • Till servering
  • 3 dl Norrmejerier Färska Vispgrädden
  • 300 g färska hallon, alt andra bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och pudra den med kakao. Smält smöret i en stor kastrull. Ställ åt sidan och tillsätt socker, kakao och vaniljpulver och blanda väl. Blanda i ett ägg i taget. Rör till sist i mjölet och saltet tills du får en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Den ska vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

Tips:

Servera med lite vispad grädde eller glass och några färska hallon

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.