Till Norrmejerier startsida
Kladdkaka i glas

Kladdkaka i glas

Gör så här för att förvandla kladdkakan till en tjusig dessert i glas! Snabbt, enkelt och lyxigt. Kan knappast bli bättre.

Mängd: 8 portioner

3,5/5
(53 röster)

Ingredienser

  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver alt 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Till formen
  • Norrmejerier Smör och kakao
  • Till servering
  • 8 vida glas
  • 3 dl Norrmejerier Färska Vispgrädden
  • 1 dl pistagemandel
  • 2-3 dl minimaränger
  • 150 g färska hallon, röda vinbär eller andra bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och pudra den med kakao. Smält smöret i en stor kastrull. Ställ åt sidan och tillsätt socker, kakao och vaniljpulver och blanda väl. Blanda i ett ägg i taget. Rör till sist i mjölet och saltet tills du får en slät smet. Fördela smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Den ska vara lite lös i mitten. Se till att kladdkakan är kall innan du bryter den i grova bitar och varvar med vispad grädde, minimaränger och färska bär i 8 vida glas. Toppa med grovhackade pistagemandlar.

Tips:

Variera denna efterrätt i oändlighet genom att varva kladdkakan med olika typer av bär och nötter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.