Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pannkakssmet:

  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk Norrmejerier Smör, smält

lingonkräm:

  • 2 dl lingon (går bra med lingonsylt)
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 1 paket bacon
  • 1 näve solrosskott

Gör så här

Vispa mjölet med hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smält smör. Låt gärna smeten stå och svälla en stund. Smält lite smör i en pannkakslagg och grädda pannkakorna tills de är gyllene på båda sidorna.
Blanda lingon och crème fraiche. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Servera pannkakorna med bacon, solrosskott och lingonkräm.

Tips:

TIPS! Vispa crème fraiche en stund med elvisp så blir den tjockare och inte så lös när du blandar den med lingonen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.