Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 msk hel kardemumma
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2½ dl fint råströsocker
  • 75 g Norrmejerier Smör, smält
  • 2 ägg
  • 2 msk pärlsocker

till servering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Stöt kardemumman i en mortel. Rör ihop alla ingredienser snabbt och lite slarvigt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm. Strö över pärlsockret. Grädda kakan ca 20 min. Den ska vara gyllene på ytan och lite lös inuti, då är den som godast. Vispa grädden lätt. Njut av kakan ljummen med lättvispad grädde.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.